Nyheder

Nyt om NDT og virksomheden

XRF Vanta Element-S

Prisvenlig håndholdt XRF-serie fra Olympus

20. vovember 2019

XRF-analysator til en overkommelig pris, som inkluderer identifikation af lette grundstoffer!

Olympus har igen lanceret en ny model indenfor den prisvenlige Vanta Element serie. Vanta Element-S kan til forskel fra den anden model i serien også analysere lette grundstoffer: magnesium (Mg), aluminium (Al), silicium (Si), fosfor (P) og svovl (S).

Find den her

Læs mere
bx53m mikroskop fra olympus. endo forhandler mikroskoper fra olympus til industrien

Vi forhandler nu også OLYMPUS industrielle mikroskoper

20. vovember 2019

Det er med glæde ENDOTEST har fået tilbudt forhandlingen af OLYMPUS industrielle mikroskoper.

Sortimentet spænder fra en helt enkle model med okularer over digitale versioner til den højt avancerede model med laser scanning.

Mikroskoperne passer perfekt til de brugere, vi kender i industrien og vi ser frem til at demonstrere både stereomikroskopet SZX10 og det modulære lysmikroskop BX53M. Begge modeller vil være til rådighed for en uforpligtende demonstration. Kontakt os gerne for yderligere informationer.

Læs mere
Vanta Element ui

Nyt og billigere håndholdt XRF-analysator til PMI

20. vovember 2019

Vanta Element er det seneste håndholdte XRF-instrument fra OLYMPUS til identifikation af grundstoffer og metallegeringer. Den placerer sig billigere end i de andre modeller, uden at have mistet de essentielle funktioner. Få mere information her

Læs mere
i-SPEED 2 højhastighedkamera fra iX Cameras

DanCrash vælger iX-Cameras højhastighedskamera fra ENDOTEST A/S

16. oktober 2019

DanCrash har til sin testafdeling anskaffet højhastighedskameraet i-Speed 221 fra iX-Cameras samt højt-ydende LED lyssætning. Løsningen vil kunne dokumentere menneskelige bevægelser i en kollision, dels blivende deformationer af typisk metalgenstande, så energiomsætningen i kollision kan beregnes.

Bilinspektør Per Bo Hansen fra DanCrash forklarer det således:
“Der er jo forskel på påvirkning af en relativ rigid bil og et menneske, og dertil en stor variation af alder, køn, vægt, handicap mv. Yderligere varierer sædets og nakkestøttens indstillinger, så det kan være af stor betydning at kunne måle og præcist dokumentere, hvilke påvirkninger personen blev udsat for”
Forsøgene skal foretages med den nyudviklede crashtest dummy “Primus”, der kommer medio oktober.

Når det gælder køretøjerne, lyder forklaringen således:
“I en kollision deles den primære energimængde mellem den efterfølgende hastighed og omfanget af deformationer. Det kan derfor være afgørende at vide, og en tilkoblingsanordning opnår blivende deformationer af metallet, eller der er forskydninger i boltesamlinger mv.”

Den leverede løsning opfylder DanCrash krav til opløsning og dybdeskarphed. Samtidig er det vigtigt at kameraet kan tåle de fysiske belastninger, som det kan blive udsat for i kollisionerne.

Se mere om og kontakt gerne DanCrash via deres hjemmeside: dancrash.dk

Læs mere
Mikroskop DSX100 på hi-messen

Udvid dit syn!

20. september 2019

Oplev billeder i høj kvalitet til avanceret analyse. På hi-messen udstilles Olympus mikroskopet, DSX1000, der er et digitalt mikroskop velegnet til industrien.

Høj opløsning ved stor forstørrelse, mulighed for lang arbejdsafstand, nøjagtighed og præcision, flere observationsmetoder.

Få mere information d. 1-3 okt. i Herning.

Læs mere
Endoskop på hi-messe

Videoskoper til visuel inspektion på hi-messen

10. september 2019

Få information omkring visuel inspektion med videoskoper, når vi demonstrerer udstyr fra Olympus på hi Industry & Tech den 1.-3. oktober!

Læs mere
xrf røntgen-fluorescens

Håndholdt XRF på hi-messen

9. september 2019

XRF betyder røntgen-fluorescens, og er en ikke-destruktiv analysemetode, som kan identificere mængden af grundstoffer i forskellige prøver, såsom pulver, væsker, faste materialer og metallegeringer.

På hi-messen medbringer vi Vanta, der er den seneste model af håndholdte XRF-pistoler fra Olympus. Oplev den på messen eller få mere information om instrumentet på vores hjemmeside.

Læs mere
hi industri messe

Ses vi på hi-messen?

05. september 2019

ENDOTEST står parat med egen stand og fremviser de bedste OLYMPUS teknologier til industri- og forskning, ved “hi Tech & Industry” messen i Herning d.1-3 oktober 2019. 

Oplev NDT (non-destructive testing) løsninger til inspektion, som konventionel ultralyd, phased array, hvirvelstrøm, tykkelsesmåling. Derudover præsenterer vi videoskoper til visuel inspektion, håndholdte XRF-pistoler til materiale identifikation, mikroskoper til detalje opdagelse og højhastighedskameraer til slowmotion analyse.

Mød ENDOTEST ved stand G5768.

Læs mere
_MG_5830-sh-min (1)

Ny ansat i marketing

15. april 2019

Vi glæder os over at kunne byde Mads velkommen som ny ansat hos Endotest.

Mads påtager sig stillingen som salgs- og marketingskoordinator, hvor hans primære rolle er at videreføre vores digitale rejse med mål om at skabe et større kendskab til udbuddet og anvendelsen af produkter samt deres egenskaber.

Mads kan kontaktes på mv@endotest.dk.

I ønskes desuden en god Påske!

Læs mere
Trådløst mikroskop fra Dino-Lite

Trådløst Dino-Lite mikroskop

23. april 2019

Det nye trådløse mikroskop WF4515ZT fra Dino-Lite kan let holdes i hånden og billedet vises live på din smartphone, hvor du også kan gemme billeder og videoer.

Mikroskopet er i Dino-Lites sædvanlige anerkendte kvalitet, hvor høj skarphed og ægte farver medfører fantastiske billeder. Med denne model kan du måle størrelsen på enkelte detaljer. Forstørrelsen kan indstilles trinløst fra 20x til 220x.

Fordelen ved det nye trådløse mikroskop er, at det er let at inspicere svært tilgængelige emner i industrien og områder ude i felten. Der medfølger USB-adapter til PC-brug.

Kan anskaffes på vores webshop her.

Læs mere
Vanta-olieanalyse

Vanta til Olieanalyse

17. april 2019 

Olympus’ Vanta XRF kan nu også bruges til at analysere olie og brændstof. Ved at bruge røntgen til at detektere metalpartikler i smøreolie, kan man sige noget om en motor eller gearkasses tilstand. Samme metode kan bruges til at kvantificere additiver i brændstof. En Vanta model VCA kan ligeledes bruges til at analysere metallegeringer, guld og andre ædelmetaller, samt indhold af tungmetaller i plastik (RoHS). Du kan læse meget mere i denne applikationsnote, eller kontakte os for yderligere information.

Olympus Vanta til Olieanalyse Applikationsnote.

Læs mere