Tykkelsesmåler fra Olympus

En tykkelsesmåler fra Olympus (EVIDENT) er en uundværlig enhed inden for NDT (non-destructive testing), da den giver mulighed for at bestemme tykkelsen af et emne ved hjælp af ultralyd. Den er særligt nyttig i tilfælde, hvor det ikke er muligt at få adgang til begge sider af emnet for at foretage en fysisk måling af tykkelsen.

Olympus’ instrumenter er designet til at håndtere forskellige materialer og kan anvendes på metalemner, stål, plastik, gummi, kompositmaterialer, glas og keramik. Dette gør dem alsidige og egnede til en bred vifte af applikationer inden for industrien.

En tykkelsesmåler fungerer ved at sende ultralydsignaler ind i materialet og registrere den tid, det tager for signalet at reflektere tilbage. Ved hjælp af denne information kan måleren præcist bestemme tykkelsen af emnet. Resultaterne er nøjagtige og pålidelige, hvilket giver vigtig information om strukturens integritet og potentielle fejl.

Olympus’ tykkelsesmålere er kendt for deres høje kvalitet, præcision og pålidelighed. De er ergonomisk designet, lette at betjene og har avancerede funktioner, der gør det muligt for brugeren at tilpasse målingerne efter behov.

Uanset om det drejer sig om kvalitetskontrol, inspektion af svejsninger, overvågning af korrosion eller generel asset management, er en tykkelsesmåler fra Olympus et uundværligt redskab. Den giver mulighed for hurtig og nøjagtig vurdering af emners tykkelse og hjælper med at sikre sikkerheden, integriteten og pålideligheden af forskellige materialer og strukturer.

Vi er hos ENDOTEST klar til at rådgive dig om det bedste valg af tykkelsesmåler til dine specifikke behov. Vi sikrer, at du får det optimale værktøj til at udføre effektive og pålidelige NDT-inspektioner. Kontakt os i dag og lad os hjælpe dig med at sikre kvaliteten og sikkerheden i dine projekter.

Olympus tykkelsesmålere med ultralyd til pålidelig måling af tykkelse

27MG er designet til inspektører og vedligeholdelsesingeniører, der har brug for at overvåge tykkelsen på metalrør, tanke, bjælker m.m.

Tykkelsesmåleren 45 MG fra Olympus er et multifunktionelt instrument med mulighed for at gemme og verificere målinger.

38DL PLUS kan med fordel vælges, hvis der er behov for præcisionsmåling, dataopsamling, visning af ultralydekkoet samt en stor skærm.

Olympus’ 72DL PLUS ultralyd tykkelsesmåler er en transportabel enhed, der tilbyder præcise målinger. Den er brugervenlig og muliggør tykkelsesmålinger på maling, plastik, metal og coating.

Magna-Mike 8600 er en transportabel tykkelsesmåler, som bruger en simpel magnetisk metode til at foretage pålidelige og repeterede målinger på ikke-jernholdige materialer.

Inspektion uden at beskade emner med tykkelsesmåler

Test med tykkelsesmåler og ultralyd er ufarligt og kan påvise om der eventuelt er sket en reduktion i tykkelsen på det som undersøges, fordi der kan være sket en korrosion over tid. Tykkelsesmålerens ultralyd kan uproblematisk måle igennem overflade beskyttelse eller maling, som derfor ikke behøver at blive nedslebet og dermed skade emnet.

Brug af tykkelsesmåler på et emne vil kunne bidrage til at få en general vurdering af et emnes tilstand, og ejer vil ligeledes kunne få indblik i omfanget af en reparation. Det er blevet et mere udbredt krav at foretage målingen for at sikre kvaliteten på emnet. I det der vedligeholdes en god standard, med rettidige vedligeholdelser og reparationer, så hindres beskadigelse af, udover konstruktionen selv, mennesker og miljøet.

Tykkelsesmålere fungerer således at ultralydbølger sendes gennem et emne og reflekteres fra emnets bagside. Tykkelsesmåleren beregner tykkelse på baggrund af materialets lydhastighed.

Der antages en præcision på ca. +/- 1 % af den samlede godstykkelse. Dvs. 0,05 mm for et emne på 5 mm. Præcisionen er ofte bedre, men i visse tilfælde ringere. Faktorer såsom materiale, overflade, geometri, målemetode, kalibrering osv. kan have betyning.

For mere information, så har vi skrevet et indlæg omkring emnet, og hvordan det anvendes: Tykkelsesmåling med ultralyd, hvad er værd at vide?

Olympus tykkelsesmålere til præcis måling på mange forskellige materialer

Olympus tykkelsesmålere, som ses ovenfor, tilbyder en række af funktioner til analyse ved tykkelsesmåling. Udvalget spænder fra helt simple håndholdte tykkelsesmålere til mere avancerede modeller, så muligheden bør være der for at finde det rette instrument til netop lige din applikation.

Alle Olympus ultralyds tykkelsesmålere kan måle tykkelse fra denne ene side af et emne. En ultralyds tykkelsesmåler kan måle på de fleste materialer som plast, metaller, metalkompositter, gummi og indvendigt korroderede materialer.

Olympus er også førende producent af Hall Effect tykkelsesmålere, som er ideele til at opnå hurtige, præce og nøjagtige målinger på ikke-jernholdige eller tynde materialer, såsom plastikflasker.

Tykkelsesmåler FAQ

Hvad er en tykkelsesmåler?

En tykkelsesmåler er en enhed, der bruges til hurtigt og let at måle tykkelsen af et materiale. En tykkelsesmåler er nyttig til mange industrier, men bruges mest inden for industrien for at sikre, at materialetykkelsen overholder standarder. Ud over at måle tykkelse og tæthed af et materiale kan en tykkelsesmåler bruges som et ekstra kvalitetssikringsværktøj til at måle materialets ensartethed og hjælpe med at identificere skjulte skader eller mangler.

Hvad er en Hall Effect tykkelsesmåler?

Hall Effect tykkelsesmålere, ligesom Olympus Magna-Mike ™ 8600, bruger en sensor, der reagerer på ændringer i et magnetfelt ved at variere en spænding. Ved hjælp af et lille magnetisk mål kan de levere nøjagtige tykkelsesmålinger på næsten ethvert ikke-magnetisk materiale, hvor en sonde kan placeres på den ene side og et mål, som en stålkugle, på den anden.

Hvordan måles tykkelse på rør?

Hvis du ønsker at måle tykkelsen af et rør, skal der bruges en ultralyds tykkelsesmåler. En håndholdt tykkelsesmåler, såsom 27MG, vil tilbyde nøjagtige målinger fra den ene side af metalrør, og dele, der tyndes på grund af erosion eller korrosion.

Hvordan måles tykkelse på metal?

Til nøjagtig måling af tykkelsen af  metal på en ikke -destruktiv måde bør der anvendes en tykkelsesmåler med ultralyd.

Lydhoveder til Olympus tykkelsesmålere

Olympus har et stort udvalg af lydhoveder af forskellige typer, frekvenser og størrelser. Til deres tykkelsesmålere vil man i mange scenarier bruge et sende-modtage lydhoved (dual element) eller et normalhoved (single element) med eller uden forløbsstrækning (delay line).

Dual element lydhoveder vil blive brugt til måling af reduceret godstykkelse på grund af korrosion eller anden slitage. Single element lydhoveder giver mere præcise resultater, men er i stedet mere følsomme ved ujævne overflader. En delay line gør at man kan måle tynde emner på ned til 80 µm.

Læs mere om valg af lydhoved her, eller find mere info på lydhoveder til tykkelsesmålere via Olympus’ hjemmeside.

Dansk Olympus kontakt

ENDOTEST A/S  forhandler Olympus’ pålidelige tykkelsesmålere til den danske industri. Kontakt os for mere information eller ved ønske om personlig demonstration.

Kontakt magnus
endotest logo hvid

© ENDOTEST A/S 2023 – All rights reserved.