XRF TIL GULD

ANALYSE AF ÆDELMETALLER - Den ultimative guide

XRF-analysatorer fra EVIDENT (tidligere Olympus) er kvalitet, brugervenlighed og innovation. XRF-instrumenterne til guld og ædelmetal fås både som håndholdt udgave og stationær. 

Olympus xrf instrument til guld analyse

Introduktion til XRF GULD ANALYSE

XRF, eller røntgen-fluorescens, er en teknologi, der har forbedret måden, hvorpå guld og ædelmetaller analyseres. Det er en ikke-destruktiv analysemetode, som benytter røntgenstråling til at identificere og kvantificere grundstoffer i diverse materialer, herunder smykker, mønter og guldbarrer. Med et XRF-instrument kan f.eks. guldhandlere nu udføre hurtige og præcise analyser, der afgør ægtheden og værdien af deres varer – en kritisk faktor i en branche, hvor præcision og tillid er altafgørende.

Olympus Vanta XRF Serie til ædelmetalanalyse

VANTA XRF-instrumenterne kommer med 3 års garanti. Derudover har de kamera til sigteområdet. Til alle Olympus modeller er der tilhørende gratis PC-software. Desuden kan brugerne eksportere testresultater til rapport, så man har dokumentation overfor kunden. 

VANTA L

Håndholdt XRF-model fra Olympus, Vanta L, som er et oplagt valg til analyse af ædelmetaller (guld, sølv m.m). God til større prøver såsom tallerkener. Kan også benyttes i arbejdsstation.

VANTA GX

Vanta GX er en stationær model, som er dedikeret til analyse af ædelmetaller. Prøveemner placeres i kammeret, hvorefter brugeren kan foretage test. Resultater kan ses efter få sekunder på skærmen.

ARBEJDSstation

Bærbar arbejdsstation fra Olympus til deres Vanta håndholdte XRF modeller. Når instrumentet sidder i arbejdsstationer, styres den gennem PC via Olympus' XRF software. Det lukkede kamme sikre mod stråling.

Overkom udfordringer i Ædelmetalbranchen med XRF

I guld- og ædelmetalbranchen står man over for flere udfordringer. Ægthedstests, som traditionelt involverer destruktive syretest, kan beskadige værdifulde genstande og kræver specialiseret håndtering. 

Desuden kan usikkerhed omkring materialets kvalitet og sammensætning skabe mistillid mellem købere og sælgere. Disse udfordringer kan koste både tid og penge, samtidig med at de risikerer at underminere kundetilliden.

xrf til guldhandlere

Hvad kan XRF løse for guldhandlere?

Med et håndholdt XRF-analyseinstrument er det muligt at overkomme udfordringerne. Instrumentet giver en præcis måling af ædelmetalindholdet og bestemmer guldkarat med stor nøjagtighed. Metoden er særligt værdifuld, fordi den er hurtig (analyser kan udføres på blot få sekunder) og helt ikke-destruktiv, hvilket betyder, at smykker og andre værdigenstande forbliver intakte og uden skader efter testen.

Da teknologien benytter røntgenstråling, så skal man selvfølgelig være opmærksom på sikkerheden. I de fleste tilfælde, så leveres XRF-instrumenter til guldhandlere sammen med en arbejdsstation, som skærmer for stråling, så brugeren med sikkerhed ikke udsættes for stråling. Desuden giver vi hos ENDOTEST sikkerhedsinstruktion til vores kunder.

Implementering i din virksomhed

Implementering af XRF-teknologien i din forretningsmodel kan føre til betydelige forbedringer. Det kan effektivisere vurderingsprocesser, forbedre kundeoplevelser ved at tilbyde øjeblikkelig og transparent feedback, og øge generel kundetillid. Det er især vigtigt i en tid, hvor forbrugere søger autenticitet og sikkerhed i deres køb.

Fordele ved brug af XRF-instrumenter

1. Ikke-destruktiv analyse: Bevarer den fulde integritet og værdi af smykker og andre genstande.

2. Hurtige resultater: Muliggør øjeblikkelig feedback og effektiv handel, hvilket er ideelt i hurtigt skiftende markeder.

3. Præcis bestemmelse af karat: Sikrer præcision i vurderingen, hvilket øger tilliden mellem køber og sælger.

4. Brugervenlighed: Kræver minimal uddannelse og er let at anvende i både butikker og på farten.

5. Dokumentation: Det er mulighed at eksportere resultater til en rapport, som kan printes.

Kom i gang med XRF-analyse

XRF til guld og ædelmetal analyse repræsenterer en banebrydende forandring i måden, hvorpå ædelmetaller vurderes og handles. Ved at anskaffe et XRF-instrument til din virksomhed, kan du ikke blot optimere dine processer, men også tilbyde en service, der adskiller dig fra konkurrenterne.

Hos ENDOTEST A/S forhandler vi XRF-instrumenter fra Olympus, som er førende på markedet. Vi har flere modeller i forskellige prisklasser efter behov. Tøv ikke med at kontakte os, så vejleder vi dig gerne til at finde den rette model. Desuden tilbyder vi uforpligtende demo af modellerne.

Kontakt endotest

Personlig XRF demostration

ENDOTEST A/S er ekslusiv forhandler af OLYMPUS XRF instrumenter i Danmark. Kontakt os for mere information eller ved ønske om personlig demonstration.

endotest logo hvid

© ENDOTEST A/S 2023 – All rights reserved.