X-Ray Flourescence FAQ

Hvordan virker XRF

Hvordan fungerer XRF?

En XRF analysator, f.eks. en håndholdt model, udsender røntgenstråler, der rammer test materialet. Dette får grundstofferne i materialet til at fluorescere og rejse tilbage til analysatorens røntgendetektor. Analysatoren tæller energier, der kommer fra grundstofferne og foretager matematiske beregninger for at generere et resultat.

Læs mere: Hvad er XRF?

Hvad bruges XRF til?

XRF bruges til applikationer, hvor du har brug for at identificere et materiales kemi eller legering. At være i stand til at tage en laboratorieteknik ind i virksomheden eller produktionen muliggør analyse af prøver, der er for store, uhåndterlige eller dyre at transportere til et laboratorie. Onsite-analyse mindsker bl.a. tidsressourcer, fordi man kan få information og tage beslutninger med det samme.

Læs mere: XRF til PMI

Hvor meget koster en XRF analysator?

En XRF-analysators pris er påvirket af mange faktorer, herunder detektor typen (PIN- eller SDD), detektor størrelsen, røntgenrørets anodemateriale og tilbehør. Den bedste måde at bestemme omkostningerne på et instrument er at finde ud af, hvad du skal måle. Kontakt os for at få hjælp til at vælge den rigtige analysator til dit behov. 

Hvad kan man måle med XRF?

Håndholdte XRF analysatorer kan måle grundstoffer fra magnesium (Mg) til uran (U). Du kan pege en XRF analysator på næsten alt og få et resultat. Almindelige anvendelser inkluderer sortering af skrot, identifikation af legeringer, kvalitetskontrol (QC) ved fremstilling af metal, efterforskning af jord, til minearbejde, test af industrielle materialer som cement, test af bly i maling eller andre forurenende stoffer i forbrugerprodukter og m.m.

Håndholdte XRF-analysatorer

Find Olympus Vanta X-ray Flourescence (XRF) modeller til materialeanalyse