9 XRF-tips til kvalitetskontrol brug i produktion

xrf til kvalitetskontrol

Sikrer du kvaliteten af dine færdigproducerede varer? For nogle applikationer kan det være kritisk, hvis man ikke opretholder høje kvalitetsstandarder ved alle trin i forsyningskæden fra indgående varer, til fremstilling af det færdige produkt. En teknologi, der kan forbedre din kvalitetsproces, er håndholdt XRF.

Denne blog vil udspecificere fordelene ved håndholdt XRF til QA/QC og tips til kvalitetskontrol i produktionsvirksomheder.

Fordele ved at bruge en håndholdt XRF-analysator til QA/QC

Håndholdt røntgenfluorescens (XRF) er en teknik til at verificere sammensætningen af metaller. Det giver en nøjagtig grundstofanalyse med fordeling i eksempelvis procent eller ppm og identifikation af legering. Du kan bruge håndholdt XRF til at teste en række af materialer, blandt andet plader, stænger, rør, barre, tråde, pulver og færdige produkter, hvilket gør det til et praktisk værktøj til materialeverifikation. Andre fordele omfatter:

Minimal prøveforberedelse: Test af legeringer kræver ingen eller minimal prøveforberedelse i de fleste tilfælde.

Ikke-destruktiv: Håndholdt XRF efterlader ikke mærker ved test.

Brugervenlighed: Du skal blot placere analysatoren, trykke på aftrækkeren, og testresultatet vil blive vist på den smartphone lignende skærm.

Hurtig analyse: For “almindelige” legeringer som 316 eller 304, tager en test kun omkring 1-2 sekunder for at få et resultat.

Transportabel: Håndholdte XRF-analysatorer er lette, bærbare og kan bruges i de fleste miljøer.

Nu hvor du kender fordelene ved håndholdt XRF til QA/QC og materialeverifikation, vil vi gennemgå nogle nyttige tips til at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din analysator.

9 måder at bruge din XRF-analysator til kvalitetskontrol

Her er nogle måder, hvorpå du kan bruge en Olympus Vanta XRF-analysator til at sikre kvalitet:

1. Kontroller materialer hele dagen

Olympus håndholdte XRF-analysator Vanta er droptestet og IP-klassificeret for bedre holdbarhed og driftstid i produktionsmiljøer, så beslutninger om materialekvalitet og produktiviteten kan vare ved hele dagen lang.

2. Reducer tiden brugt på at træne operatører med et brugervenligt software

Vanta-analysatorens enkle brugergrænseflade er nem at forstå på grund af den smartphone-lignende betjening. Mulighed for at tilpasse brugerindstillingerne, og klare pass/fail-resultater gør analysatoren nem at lære og nem at bruge, hvilket reducerer risikoen for menneskelige fejl.

brugervenligt xrf software
Brugergrænsefladen på Olympus' Vanta XRF ligner en smartphone for at reducere brugertræning og forbedre produktiviteten.

3. Tilpas legeringsbiblioteket til din anvendelse

Med over 600 unikke legeringer i det redigerbare legeringsbibliotek er det nemt at matche legeringer. Biblioteket er baseret på industristandarder for at forenkle matching.

4. Sørg for at få elimineret unødvendige lange test med SmartSort

SmartSort udvider automatisk testtagning for at identificere lette elementer (f.eks. magnesium, aluminium og silicium), når det er nødvendigt, og eliminerer unødvendigt lange tests, hvis der ingen lette grundstoffer er til stede.

smartsort software funktion på Olympus Vanta xrf

5. Tag et billede

Gem og arkiver et billede af de materialer, du tester på til rapportering.

6. Isoler områder med kollimatoren

Den valgfrie kollimator den håndholdte XRF hjælper dig med at isolere små områder fra baggrundsmaterialer. En nyttig funktion til test af små komponenter og svejsninger.

7. Brug panoramakameraet som stregkodescanner

Brug Vanta-analysatorens valgfrie panoramakamera som stregkodescanner, og udfyld derefter automatisk de nødvendige oplysninger i din testnote.

8. Opret trådløs forbindelse for at lettere at kunne håndtere data

Udnyt de trådløse funktioner til problemfrit at videreføre data til computer. Olympus’ cloud løsning gør det muligt at simplificere deling af resultater.

9. Brug den indbyggede rapport funktion til at dokumentere og spore resultater

Brug den indbyggede PDF-rapporterings funktion til at kombinere GPS-data, billeder og XRF-testoplysninger til en pæn opsummeret rapport. Du kan nemt henvise til den for at finde dato/tidsstemplet, operatørnoter og mere.

xrf pmi rapport
Eksempel på XRF rapport

Hvorfor udføre kvalitetskontrol med XRF?

Forbedret kvalitet betyder bedre produkter, reducerede omkostninger og højere kundetilfredshed. Ved at drage fordel af håndholdt XRF funktioner, kan du bidrage med at opretholde høje kvalitetsstandarder trin for trin i dine processer. 

Releteret indhold