Forbedre kontrol og samleopgaver med et Augmented Reality-mikroskop

EVIDENT SZX-AR1 Augmented Reality Mikroskop

AR mikroskop fra Olympus

Augmented reality skal være med til at forenkle komplicerede mikroskopi processer ved at placere tekst, billeder, videoer og målinger i synet i okularerne.

Teknologien gør det muligt for brugere at følge anvisninger, påpege potentielle defekter på prøven og se videoer – alt sammen uden at skulle fjerne øjnene fra øjestykkerne.

For at bringe augmented reality og fordelene ved teknologien til EVIDENT mikroskoperne, har de udviklet AR1-modulet. AR1-modulet fra EVIDENT forvandler SZX stereomikroskoperne til kraftfulde augmented reality-værktøjer til mikrosk applikationer, såsom:

 • Elektronik montering
 • PCB samling
 • Montering af medicinsk udstyr

Den nye smarte augmented reality-værktøj er med til at forbedre og gøre produktionsopgaver hurtigere på tre måder:

stereo mikroskop med AR kamera
EVIDENT SZX mikroskop, der gør brug af Augmented Reality modulet

1. Få effektiviseret monteringsprocesser

Standard driftsprocedurer kan vises i mikroskopets synsfelt. Med anvisningerne projiceret på prøven, behøver brugerem ikke at tage øjnene væk fra mikroskopet for at kontrollere nedskrevne procedure. Dette gør det muligt for brugeren at forblive på opgaven, udføre arbejdet mere effektivt og komfortabelt, samt reducere risikoen for fejl, der kan opstå ved glemsel.

Forskellige elementer kan projiceres ind i arbejderens synsfelt, såsom:

 • Billeder
 • Anmærkninger
 • Videoer
 • Digitale sigtebånd
 • Målemålere

Bemærk, at mål automatisk justeres efter zoom for at dimensioner forbliver nøjagtige.

AR modul fra Olympus
AR zoom

2. Forbedrer uddannelsen til nye brugere

Augmented reality-mikroskoper kan øge træningseffektiviteten og minimere omkostninger forbundet med bruger “uddannelse”. 

Sådan fungerer det:

Ved at bruge AR1-modulet behøver nye brugere ikke skiftevis at tjekke mellem okularerne og eventuelle nedskrevne reference dokumenter. Træneren kan via softwaren tage kontrol og pege på interesse områder ved brug af dets funktioner, som “pege pennen”, figurer, tekst, billeder, videoer, sigte og måling. Funktionerne vises i synsfeltet, så brugeren nemt kan følge med.

træning med AR mikroskop
Uddannelse af arbejdere til at udføre eksempelvis elektronikmonteringsopgaver bliver en nemmere opgave ved hjælp af et augmented reality-mikroskop

Derudover kan AR1-modulet reducerer omkostninger til fjerntræning. Brugere eller montører kan nemt dele synsfeltet ved via tredjeparts software, såsom Microsoft Teams, med offsite-undervisere og få vejledning. Dermed kan træningen egentlig foretages hvor som helst. Træninger kan også optages ved hjælp af  Microsoft Teams til fremtidige træninger og genopfriskning. Videooptagninger kan projiceres i synsfeltet for at spare tid.

3. Mere komfortable forhold for brugeren

For at forbedre effektivitet og gode arbejdsforhold, promoveres korrekt ergonomi ved brug af EVIDENT SZX stereomikroskoper samme med AR-modulet.

Til SZX mikroskoperne er tilføjes en trinokulær tube (mikroskop hoved) med tilt og justerbare øjestykkerne, som gør det muligt for brugere at få en behagelig, naturlig stilling. Yderligere reducerer AR1-modulet hoved- og nakkebevægelser ved at projicere instruktioner direkte i synsfeltet.

ar1 ergonomi mikroskop
SZX-AR1-mikroskopsystemet med augmented reality har ergonomiske komponenter, såsom et vippeligt trinokulært "hoved"

Få mere viden om Augmented Reality-mikroskop modulet fra EVIDENT til produktionsopgaver

AR1-modulet forbedrer inspektioner og samleopgaver ved brug af stereomikroskoper for at maksimere effektivitet, minimere uddannelsesomkostninger og fremme korrekt ergonomi.

En anden fordel er at det er let at integrere på både nye og eksisterende SZX stereomikroskoper. For eksisterende SZX-mikroskoper skal minimale komponenter tilføjes:

 • AR1-trinokulær tube med tilt
 • Kamera: DP23, DP27 eller DP28 digital kamera fra EVIDENT (Olympus)
 • PC Skærm
 • PC (hvis det nuværende system ikke allerede er udstyret med en)

For viden om, hvordan Augmented Reality kan forbedre dine processer, så tag og se den hurtige video nedenfor: