Materialeanalyse med XRF

Identificer grundstoffer på få sekunder

Få præcision og pålidelighed i identifikationen af grundstoffer på forskellige materialer ved at investere i Olympus’ udstyr til materialeanalyse. Vores udvalg af materialeanalyseinstrumenter, bygger på  XRF-teknologien (X-ray Fluorescence), der er skabt til at imødekomme selv de mest krævende behov inden for industrien.

XRF-instrumenterne er designet med fokus på robusthed, præcision og produktivitet, hvilket sikrer, at du får pålidelige resultater, uanset hvor og hvordan du arbejder. Med deres robuste konstruktion kan instrumenterne modstå de mest barske arbejdsmiljøer, og deres avancerede præcisionsteknologi sikrer nøjagtige analyser af grundstoffernes sammensætning i materialerne.

De håndholdte XRF-modeller fra Olympus er enestående i sin evne til at levere præcise og hurtige resultater direkte på stedet. Du behøver ikke at vente på resultaterne fra et eksternt laboratorium eller sende prøver afsted, hvilket sparer dig værdifuld tid og ressourcer. XRF teknologien kan anvendes til analyse på metaller, mineraler, elektroniske komponenter samt andre materialer.

grundstof analyse

XRF inspektionsudstyr FRA OLYMPUS

XRF instrumenter fra OLYMPUS til NDT (ikke-destruktiv) analyse af grundstoffer. Leverer øjeblikkelige resultater og nyttig data.

Tilbehør til OLYMPUS Vanta XRF-modeller. Passende til forskellige applikationer for mere effektiv materialeanalyse.

Hvad er materialeanalyse med XRF?

Materialeanalyse kan foretages for at teste prøver for deres kompositionen af grundstoffer eller mineraler. 

Til materialeanalyse bruges typisk ikke-destruktive metoder som XRF (x-ray fluorescence), hvor instrumenter eksempelvis kan  identificerer legeringer, farlige stoffer eller gavne mineralefterforskning.

XRF metoden bruger røntgenstråling til at excitere atomer. Den energi, der bliver frigjort, bliver nøjagtigt målt og er med til at bestemme den kemiske sammensætning eller grundstof koncentrationen i en prøve.

Læs: Hvilket XRF-instrument skal jeg vælge?

Materialeanalyse med Vanta XRF
Olympus XRF PMI materialeanalyse

Bestem metallegeringers kemiske sammensætning

Kendskab til den nøjagtige komposition af en legering giver mulighed for at sammenligne med specifikationerne, som er sammensat for at legeringen får de rette egenskaber, som at kunne modstå varme, have bedre holdbarhed, være modstandsdygtig over for korrosion mm. 

Det kan være helt essentielt at en legering opfylder de forventede egenskaber, da det ellers kan have negativ betydning for driftens sikkerhed, effektivitet og ressourcer.

Læs: PMI med håndholdt XRF

Identifikation af materialer til minedrift og geokemi

Minedrift selskaber  kan drage stor fordel af at bruge XRF og XRD til en lang række af applikationer inden for minedrift og geokemi, fordi udstyret kan lave  on-site materialeanalyse.

Opnå hurtigt “return of investment” (ROI) ved blandt andet at kunne tage tidligere beslutninger, fordi prøver ikke skal sendes til laboratorie. Olympus instrumenter giver hurtige og præcise resultater og kan derfor bidrage til at et projekts tidsressourcer kan bruges  mere effektivt. 

Materialeanalyse med XRF Vanta mining Olympus
Vanta xrf skrot

Materialeanalyse på skrot

Til skrot og genbrug kan du identificere de bedste økonomisk fund med håndholdt XRF. XRF kan give resultater på metallers grundstoffer på få sekunder med nøjagtighed.

Olympus instrumenter IP55 rated og er produceret til at kunne modstå regn, skidt og støv. De er ligeledes drop testet udfra MIL-STD-810G. Modellerne er robuste og hjælper til at kunne undgå skader, dermed kan man maksimere effektiv brug selv i hårde miljøer.

Vanta Element til materialeanalyse af skrot

XRF til sikkerhedsscreening

Olympus håndholdte XRF-analysatorer, Vanta, kan bruges til at sikre overholdelse af RoHS og lokale eller internationale regler omkring skadelige stoffer. XRF-instrumenter giver kemiske analyseresultater på stedet af f.eks. forbrugerprodukter til hurtigt at scanne for Pb, Cd, Hg, Cr og Br.

XRF kan også benyttes til at teste bly i  gammel maling og farlige grundstoffer i jord. Håndholdt XRF giver hurtige samt præcise  on-site resultater, der dermed kan man mindske tid -og økonomi ressourcer på laboratorieprøver.

XRF til rohs
ædelmetaller xrf analyse

Materialeanalyse af guld og andre ædelmetaller

Til materialeanalyse på ædlemetaller, kan XRF give hurtige og nøjagtige svar på kemi og karat. XRF kan anvendes til at identificere grundstoffer som guld, platin, sølv og rhodium på smykker, men  også i genanvendelse af bilkatalysatorer.

I guldbranchen vil man ofte bruge en håndholdt model sammen med en arbejdsstation til nemt og sikkert at kunne teste på små emner. Arbejdsstationen er et aflukket kammer, som sikre brugeren mod røntgenstråling. Endvidere vil emnet kunne placeres i en helt stabil position.

Info på Olympus arbejdsstation